#Hatsjie.

Lessen Ellen vallen uit d.d.22 en 23 januari door ziekte.

Op doktersadvies ben ik echt, tot mijn grote spijt, met een kuur naar bed gestuurd.:(

Volgende week verwacht ik weer voldoende opgeknapt te zijn om de lessen weer te hervatten.

Even voor de duidelijkheid: ALLE LESSEN VAN RODERICK GAAN GEWOON DOOR. De lessen zijn op dezelfde tijden maar wel in de studio i.p.v. het podium.

Tot volgende week!

K’dans op naar 2020!

In de laatste week voor de kerstvakantie gaan we op woensdag en vrijdag een aangepast rooster draaien ivm alle kerstvieringen op school en de kerstborrels van verschillende bedrijven.

Kalender

De dansschool gesloten van mandag 23 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020,

Woensdag 18 December

kerst

Alle groepen op de woensdagmiddag worden in tweeën gedeeld.

De woensdagmiddag groepen tussen 14.30- 17.15 uur van Ellen en de donderdaggroep van 16.15-15 uur worden samengevoegd en krijgen 1 lange les van 14.30- 16.15uur op woensdagmiddag a.s.

Woensdag groepen van Roderick

De woensdagmiddag groepen van Roderick van 16.15 -(podium) 17.15 én 18.15 uur worden ook samen gevoegd. De tijd wordt 17.30- 19.30 uur. (ook op woensdag).

kerst

Kinderen die zowel bij Ellen als bij Roderick les hebben mogen kiezen wat het beste uitkomt of wat ze het leukste vinden. Mochten ouders de kinderen iets eerder willen ophalen geef dit dan even aan ons door in de school voor aanvang van de les.

Breakdance

De breakdance groepen van de vrijdag hebben gezamenlijk les van 17.00- 18.15 uur. De vrijdag hip hop groep heeft op de gewone tijd les.

Lesgeld

In het nieuwe kalenderjaar zal het lesgeld na een aantal jaren weer aangepast gaan worden.

Wij hopen dat jullie een prettige vakantie tegemoet gaan en heerlijke dagen met jullie familie en gezin zullen hebben.

Namens het team van K’dans, Ellen.

K’dans: 4 en 5 december

Het rooster voor 4-12 is iets aangepast i.v.m. de vele vieringen.

De les van 14.30 gaat gewoon door

De lessen van 15.15 en 16.15 van Ellen gaan gewoon door.

De lessen van Roderick worden samengevoegd naar 17.15 tot 19.15uur.

Volwassen lessen gaan gewoon door.

Zoals eerder aangegeven vallen alle lessen op pakjesavond vanaf 16.15 uur uit.

We wensen iedereen een fijne Sinterklaasavond toe!

Nieuwsbrief okt/ nov

Hopelijk heeft iedereen een fijne herfstvakantie achter de rug en is weer vol energie om aan de slag te gaan. Vandaag, 28 oktober, zijn de lessen weer begonnen.

Voor wie de dvd besteld heeft…… hij is binnen. Voor wie hem alsnog wil, maak een envelop met daarop je naam en les en sluit €15 euro bij. Dit is je laatste kans!

Het rooster is nog steeds under construction. Vanaf vanavond starten breakdansers van de vrijdag 20.15 uur, op maandagavond 20.00 uur, zoals afgesproken.

In maart zal een selectie van onze leerlingen mee gaan dansen in een productie van het RO- Theater. We houden jullie hierover op de hoogte.

Voor de breakdansers onder de 16 jaar is het mogelijk om op zondag 10 november a.s. mee te doen aan de NRG dancebattles in het Energiehuis in Dordrecht. In de school ligt een flyer klaar met de informatie.

Tot snel allemaal, namens de docenten, Ellen.


  • Romy tijdens de voorstelling Colors.

Aankomst tijden in het Theater Spektakel 6-7-2019.

Zoals iedereen inmiddels wel weet is de generale repetitie een Try- out voorstelling geworden. Er verandert in principe dus niet veel alleen de organisatie moet dus veel strakker.

Dit betekent dat de wat kinderen vanaf 10 jaar en ouder half 10 in het theater worden verwacht en de jongere kinderen uiterlijk om 10 uur.

Aanvang try -out is 10.30 uur.

Met de ouders van de peuter- kleutergroep spreek ik even af hoe we dit kunnen aanpakken.

Gelukkig is het zaterdag niet te warm en kunnen we gebruik maken van de binnentuin.

Dat betekend dat iedereen die binnenkomt dan al geschminkt is en de haren gevlochten.

Groetjes, Ellen.

Try-out en voorstellingen …………..6-7-2019…………….

Beste dansers en ouders,

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. De kostuums nog verder gecontroleerd, de bestelde shirts komen maandag binnen. De laatste puntjes gaan op de i!!

TIP: LEES DEZE INFORMATIE NIET OP JE TELEFOON MAAR PRINT HET UIT EN MARKEER WAT U?/ JULLIE DEZE WEEK NOG TE DOEN HEBBEN AAN VOORBEREIDINGEN. Anders is de informatie niet overzichtelijk en raak je de draad kwijt. Deze keer zet ik hem ook op de website neer zodat je het ook daar kunt terugvinden onder nieuws.

Extra try- out voorstelling op 6-7-2019 Aanvang Try- out voorstelling is 10.30 UUR. Vanaf 10.00 zijn de kaarten te koop aan de zaal.

Waarvan alle ouders op de hoogte gebracht zijn binnen de lessen is dat binnen +/_2.5 uur alle kaarten verkocht zijn voor beide voorstellingen. Super enthousiast en fijn maar we willen heel graag dat alle ouders en belangstellenden kunnen genieten van de dansers. Hier moest ik natuurlijk even over nadenken maar een oplossing is, voor dit probleem, gevonden. We hebben al een eerste doorloop in het theater gehad. Dus in principe weet iedere danser wat er verwacht wordt. Normaal heb ben we de dag zelf dan nog een generale, om alles op volgorde door te nemen. Dit was dé oplossing…….EEN TRY- OUT VOORSTELLING

Dit houdt in dat je de voostelling draait maar dat we als er fouten in zitten, het mogelijk geeft even te stoppen en e.e.a. dan kunt corrigeren. De finale is nog nooit gezamenlijk gedaan met alle dansers tegelijk dus óók dit moeten we even inoefenen. Dit in gedachten houdende vind ik dat ik voor de entree niet dezelfde entreegelden kan vragen als voor de voorstelling waarin u mag verwachten dat alles “vlekkeloos “hoort te verlopen. De prijzen zijn dus gereduceerd.(€7.-) Ik kan hiermee een stukje extra huur voor eerdere lichtplanrepetietie ondervangen, de rest zal ik op mij nemen. Misschien wilt u nu wel twee keer komen kijken naar uw kind. (kaarten worden niet via de dansschool geruild) I.v.m. de drukte nog komende week wil ik graag dat de kaarten aan de zaal verkopen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus probeer nog mensen uit te nodigen als je dit leuk vindt! 

Schema try-out en voorstellingen in Theater Spektakel, Norderstedtplein10, 3332 GK Zwijndrecht/   DD 6 juli 2019Tijden:  Try-out: 10.30 uur., middagvoorstelling 14.00 uur, avondvoorstelling 19.30 uur.

*Medicijnen of andere bijzonderheden: wilt u ons van tevoren doorgeven als er bijzonderheden zijn met uw kind waarvan wij op de hoogte moeten zijn. Medicijnen regelen wij dan bijvoorbeeld met de hulp ouders. Er zijn ook mensen met EHBO en BHV gedurende de dag aanwezig. Studieruimte: gedurende de gehele dag en avond is er een studieruimte ingericht voor de leerlingen die zich moeten voorbereiden op nog toetsen in de toetsweek. Deze is te vinden in de gang naast het podium. Het wordt een stilteruimte.Kleding die de dansers zelf mee moeten nemen naar het theater/ haren: (Bij de avondvoorstellingKLEINSTEN IN HUN PYAMA, KUNNEN ZE THUIS SNEL HUN BEDJE IN).*

Dit stond in de nieuwsbrief voor de generale, Hebben jullie alles?

Maandag 16.15 uur: zwarte basis maillot, enkelwarmers, balletpak/ haren in twee invlechten met een scheiding in het midden.
Maandag 17.30 uur: zwart hipsterbroekje, zwart topje/ zwarte gladde b.h. / haren in twee invlechten met een scheiding in het midden
Dinsdag 16.45 uur: eigen (dans) sneakers, accessoires zoals: en petten, alle kleuren stoere brillen, bandana’s (alles zwart)/ haren in twee invlechten met een scheiding in het midden. Dinsdag 17.45: eigen lange trainingsbroek, grijs, zwart of blauw, heb je deze niet kijk even wat ik nog heb in de school om te lenen.( zie bijlage).
Dinsdag 20.45: aangekocht kostuum met zwarte danssneakers,. haren lekker wild.
Woensdag 14.30 uur: officiële balletpakje, maillot en schoentjes met enkelwarmers/ haren in twee invlechten met een scheiding in het midden.( PYAMA + ) KNUFFEL voor de avondvoorstelling).
Woensdag 15.15 uur: Effen zwart hipster of Gym (onder)broekje, haren in twee invlechten met een scheiding in het midden. Deze is te koop bij Zeeman, zie bijlage.
Woensdag: 16.15 uur: officieel zwart balletpakje, maillot en schoentjes met enkelwarmers/ haren in twee invlechten met een scheiding in het midden. / (dans)sneakers.
Woensdag 17.15 uur:Zwarte accessoires als bandana’s, petten/zwarte, originele legging/ haren in twee invlechten met een scheiding in het midden/ (dans)sneakers.
Woensdag: 18.30uur zie schema vrijdag……. Verder even overleggen in de les!
Donderdag 16.45 uur kleding set schoenen overleggen in de les.
Donderdag 18.45uur: Rose katoenen balletschoentjes, huidskleur of bij grijze tutu zwarte hipsterslip, haren twee vlechten om het hoofd opgestoken.
Donderdag 20.00 uur: aangekocht kostuum met zwarte danssneakers
Vrijdag 14.35 uur ART AND PERFORMANCE Zwart en witte korte of lange broeken, rokken, alles zonder plaatjes of emblemen ( heb je het niet laat het me weten! Dan kun je of lenen in je omgeving óf bij mij!
Vrijdag 16.15 uur: sneakers, joggingbroek zwart, donkerblauw of grijs
Vrijdag 17.15: sneakers, joggingbroek zwart, donkerblauw of grijs.
Vrijdag 18.15 uur danssneakers, gladde (T-shirt bh) + Zaterdag 13.00 uur (dans)sneakers, boys zaterdag eigen lange trainingsbroek, grijs, zwart of blauw, heb je deze niet kijk even wat ik nog heb in de school om te lenen. .
Vrijdag 19.15 uur(dans)sneakers, boys zaterdag eigen lange trainingsbroek, grijs, zwart of blauw, heb je deze niet kijk even wat ik nog heb in de school om te lenen.
Vrijdag 20.15uur wat jullie met de docent hebben afgesproken.

Reminder wat je nodig hebt, kijk in schema hierboven.
Dit is het sminkschema.

Gedragsregels in het theater:

We hebben in het theater een goede naam en dat gaan we met elkaar zo houden.Volg altijd de aanwijzingen van de hulpmoeders op ( soms kinkt het wat kortaf als er haast is of stress maar vergeet niet dat iedereen is om alle dansers te helpen, het zijn allen vrijwilligers waar we niet zonder kunnen!

  • Niet onnodig rennen.
  • Niet gillen/ stoeien.
  • Elkaar helpen.
  • Ruim steeds je rommel op, ook als het niet van jou is.
  • Houd je kostuums netjes, als er iets mee is meld het direct, dan kunnen we je helpen.
  • Hou het volgorde schema van de dansen goed in de gaten, ’s avonds na je laatste dans lever je steeds je kostuum in zodat alles (ook de rommel om je heen) voor de finale is opgeruimd. Zet ook de stoelen en tafels aan de kant. Maak het ook gezamenlijk weer even schoon. Wat neem je mee om de dag door te komen? Spelletjes, kleurboeken en potloden, muziek, een boek, speelgoed, de krant, tijdschriften en een goed humeur.

Tijdens de voorstelling kunnen de dansers de voorstelling on- stage rechtstreeks volgen via een scherm.

Eten en drinken in het theater:

Reserveren buffet is mogelijk tot woensdag 3 juli.Patat/ mayo á €2,50// Patat mayo- kroket of frikkadel of kaassouflé á €4,- Nasi//sate á € 8,-(In envelop met naam en wat je wilt eten, wij geven het door aan het theater) *Het is een hele lange dag: gezond eten is dan enorm belangrijk!Neem lekker gezonde boterhammen mee, fruit, ontbijt koek, komkommertjes, maaltijd salades.* Drink liever geen koolzuurhoudende dranken en snoep niet overmatig. ( neem een plastic boterhamzakje mee met een washandje, klein handdoekje zodat je je even kan opfrissen tussendoor).* Drink lekker water of een sapje*We eten gezamenlijk met alle leerlingen tussen de voorstelling door, of je nu wel of niet gebruik maakt van het buffet.

Foto’s en filmen:

De dansers hebben keihard gewerkt om u alles te kunnen laten zien en genieten!U mag dat gaan doen, wij zorgen voor het vastleggen van de show. Onze huis fotograaf Randy Berendszal alle foto’s maken en ons film-team staat klaar om alles vast te leggen met maar liefst 4 camera’s. (Zie brief).Om de dansers en de professionele mensen, andere mensen in het publiek niet te storen, is het dan ook niet toe gestaan zelf opnamen of foto’s te maken.

De dag zelf:

****Kom in basiskleding voorstelling naar het theater met de schmink en haren al in het gewenste  kapsel****(zie bijlage)

****Na afloop van de dag moet alles zijn opgeruimd.

Ik vraag de wasmoeders met klem niet te vergeten de was mee te nemen na de avond voorstelling, ik kan het niet kwijt in mijn : volle auto.

We gaan een zo goed mogelijke try- out- en een mooie voorstelling van maken! Ellen Harmsen (06 40490624, appen graag)

Bijlagen:

Aanpassing rooster komende week (week 26)

Komende week passen we het rooster aan van Kdans om twee redenen:

Het weer….. We snappen dat het deze week heel warm gaat worden, voor de groepen die niet deelnemen aan de voorstelling willen we graag een dag van te voren weten als je niet komt. Stuur een app zodat we eventueel de lessen kunnen aanpassen.

DE AIRCO STAAT DE HELE WEEK AAN

Samen oefenen voor de voorstelling op alternatieve dagen én/ of tijden:

De finale en overgangen moeten even goed worden door geoefend. Daarnaast kunnen we op vrijdag 28 juni niet in ons danslokaal i.v.m. de diploma uitreiking van VMBO- T van het Develsteincollege.

We hebben om deze reden een alternatief rooster gemaakt:

De groepen van woensdagmiddag 26 juni tijd:14.30 en 15.15 uur gaan samen en hebben les van 15.15 tot 16.15 uur. Dat betekent dat de peuter/kleuter groep dus een groep later start.

De groepen van: dinsdagmiddag 16.45, woensdag 16.15 + podium, vrijdag 16.15 en de les van 17.15 en de zaterdag hip hop boys 13.00 uur van Roderick komen allemaal op woensdagmiddag 26 juni van 16.30 tot 18.15 uur.

De hip hop vrijdagklas van Roderick 18.15 uur komt op woensdag 26 juni 17.15 uur en sluit bij de repetitie aan.

De groepen van Jarro vrijdag 19.15 uur en 20.15 uur hebben les op donderdag 27 juni (vrijdag 19.15 uur) van 18.00- 19.00 , dan samen met de groep 20.15 vanaf 18.45 de finale oefenen, de groep van vrijdag 20.15 uur start dus 18.45 uur tot 19.45 uur.

Voor nu iedereen een zonnige groet, namens de docenten en Ellen

Alle ouders….19 en 21 juni.

Alle ouders van de woensdagmiddag worden met klem verzocht om even met de kinderen naar binnen te komen voor overleg vandaag én op vrijdag bij de breakdance( in de dansschool). Ik zie u graag vanmiddag of vrijdag. Groet, Ellen.

(Vanavond 20.00 uur overleggen de hulpouders)

Reminder hulpouders.

Hulpouders, even een reminder voor de zekerheid. Woensdag 19 juni om 20.00 uur willen we graag even met u overleggen over de begeleiding van de dansers en daarbij behorende taken. We zien jullie graag in de dansschool. Wanneer de hoofdinggang gesloten is kunt u via de zijkant, ingang dansschool, naar binnen. Stuurt u een berichtje als u verhinderd bent?

Graag tot woensdagavond!

We gaan er een mooie dag van maken met elkaar!

Vandaag start de kaartverkoop van Colors, hulpouders, transport.

De kaartverkoop start vandaag vanaf 16.15 uur aan de dansschool. Wij zijn hier aanwezig om u te helpen vanaf 16.15 tot 21.00 uur en morgen van 12- 14.00 uur.

De koop van de kaarten is onbeperkt af te nemen dus wees er tijdig bij. Het risico is anders dat u/ uw kind anders geen publiek heeft en dat kan de bedoeling niet zijn.

Graag willen we woensdagavond 20.00 uur even een korte informatie bijeenkomst hebben in K’dans om uit te leggen wat er precies wordt verwacht van de taken deze dag. Wij zijn zo blij met uw hulp!

Is er een ouder die mij kan helpen om de krukjes in de zaal naar het theater en terug te brengen, iemand met een busje ofzo?

Groetjes, Ellen