Balletboek voor kinderen

Balletboeken

Weet jij wat een pirouette is? Of een arabesque? Weet je wat spitzen zijn? En heb je weleens gehoord van Het Zwanenmeer? Grote kans dat jij dan een echte balletliefhebber bent! En dan mag je doorlezen, want in dit eerste deel van de special over balletboeken vind je de leukste fictieboeken om in te lezen als je eens niet aan het balletten bent. Want geef maar toe, het liefste wil je elke dag dansen!

Misschien zit je zelfs wel op balletles, net zoals Juul, Tessa en Demi in het boek ‘Prima Ballerina’ van Vivian den Hollander. In ‘Prima Ballerina’ zijn drie boeken gebundeld, namelijk: ‘Zoute Drop’, ‘Pirouette’ en ‘Salsa en Peper’.
In ‘Zoute Drop’ oefenen de drie meiden een dansje voor de verjaardag van hun juf. Daardoor krijgen ze de smaak te pakken en gaan ze op jazzballet bij juf Annet. Meteen mogen ze optreden voor een groot publiek. ‘Pirouette’ is het vervolgboek. Daarin gaan Juul, Tessa en Demi op zoek naar een goede balletstudio. Juf Annet wil namelijk ook klassiek ballet gaan geven, maar daar is een grotere zaal voor nodig met een barre, een stok aan de muur die helpt om je evenwicht te bewaren tijdens de warming-up. De meiden vinden een leeg pakhuis, maar het lijkt wel alsof dat door een enge bende wordt gebruikt. Samen met hun klasgenootjes Leon en Paul gaan ze op onderzoek uit. Ondertussen proberen ze ook geld in te zamelen om goede balletschoentjes te kopen.
In ‘Salsa en Peper’ krijgen Juul, Tessa en Demi slecht nieuws: juf Annet is gevallen. Ze kan geen dansles meer geven. Net nu hun dansgroep aan een wedstrijd mag meedoen! Gelukkig komen de meiden Niels, Nelson en Koen tegen: drie jongens die in een bandje zitten. Nelsons moeder is vroeger danseres geweest en komt invallen. Maar zij geeft een heel ander soort dans! De salsa. Daarbij moet je flink met je heupen zwaaien. ‘Zet eerst een kleine stap naar voren. Dan wat peper in de billen erbij voor de pit. En de salsa is geboren!’ roept deze nieuwe juf steeds. Zo moet de wedstrijd wel een feestje worden, mét een grote verrassing voor de band van Niels, Nelson en Koen.