Dansen en Corona maatregelen.

Aanpassingen regels binnen K’dans

Beste ouders en leerlingen,

Zoals jullie allemaal wel hebben vernomen in de media zijn de cijfers dermate dat de regering vorige week de maatregelen hebben verzwaard.

Wij kunnen binnen K’dans ons ook nog iets verder aanpassen.

Dit is wat wij u willen vragen:

  • Alle leerlingen vanaf middelbare school leeftijd dragen net als de leerlingen van het Develsteincollege mondkapjes op de gang.
  • Ouders die binnenkomen om de kinderen te helpen met hun schoenen (peuters- kleuters) dragen een mondkapje. Zodra de kinderen geholpen zijn vertrekken de begeleiders weer.
  • Ouders houden 1.5 meter afstand met het wegbrengen en ophalen, zoals ook op de gangen.
  • Winterjassen en schoenen doe je in je sporttas en plaats je onder de bank. Zo heeft de groep na jullie les ook de ruimte om plaats te nemen op de bank. ( een big shopper kan ook natuurlijk)

Lessen vanaf 18 jaar.

Zoals eerder gemeld mogen leerlingen vanaf 18 jaar niet meer deelnemen aan de lessen. Dit probleem gaan we op verschillende manieren oplossen:

  • Klassiek ballet en streetdance- hiphop volwassenen en de energieles: we gaan steeds met 2 leerlingen in K’dans live in teams lesgeven. Gewone lestijd werken we thuis en in de studio dus samen.
  • De bodylessen, fat- burning, yoganetics krijgen les in google drive. We zullen de oefeningen steeds aanvullen en uitbreiden. De leerlingen kunnen dan op ieder moment van de dag de oefeningen doen om zo fit te blijven. Als je hiervoor geen toegang hebt gekregen in de eerste golf in het voorjaar kun je dit nu middels een appje aan mij, 0640490624 aanvragen met naam van de leerlingen lestijd/dag erbij.
  • Gemengde leeftijden: in de wedstrijd- teams zitten we met gemengde leeftijden. Er mogen op 1.5 meter steeds 2 leerlingenn de les volgen in de groep maar afstand tot de andere leerlingen moet dan 1.5 meter blijven

Voor alle leerlingen geldt nog steeds de regel houd 1.5 meter afstand tot de docent! Houd ook zoveel mogelijk afstand tot elkaar ook al zit je in de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Alle beetjes helpen.

Veiligheidsraad

Donderdag a.s komen er mogelijk nieuwe, aangescherpte maatregelen. We weten nu nog niet wat dit gaat betekenen voor de dansschool en of we over 10 dagen terug kunnen naar alle lessen voor iedereen in K’dans, of dat de lijn wordt voortgezet of verder verscherpt. we gaan iedereen hierover op de hoogte houden.

Tot slot:

We hopen dat alle18+ leerlingen de lessen digitaal blijven volgen. Hoe beter onze conditie en gezondheid des te weerbaarder we zijn. Ook is het in belang voor de docenten en de continuïteit van de school. Zonder deelname van de leerlingen gaan we het niet redden.

Voor iedereen, STAY SAFE namens het team K’dans, Ellen.