Kijk naar dans op de televisie ….. met Dansschool K’dans

Televisieserie Bloed, zweet en blaren Het Nationale Ballet

18-02-2014

Bloed, zweet en tranenFoto door Michel SchnaterVanaf zaterdag 22 maart is de opvolger van Bloed, zweet en snaren (2013) te zien op de AVRO. In plaats van het Koninklijk Concertgebouworkest legt de achtdelige realityserie dit jaar de focus op de dansers van Het Nationale Ballet in Bloed, zweet en blaren.

Met meer dan tachtig dansers is Het Nationale Ballet het grootste dansgezelschap van Nederland. In Bloed, zweet en blaren worden deze dansers voorgesteld en wordt hun leven in Het Nationale Ballet geschetst. Bijvoorbeeld dat van Alexander, wiens lichaam hem in de steek laat en die met zijn 32 jaar weet dat hij niet lang meer zal kunnen dansen in een wereld waar een danser of danseres op het hoogste niveau met de leeftijd van 35 jaar al oud wordt genoemd.

Dansdilemma’s

Maar niet alleen lichamelijk vraagt ballet offers van de dansers, ook op persoonlijk vlak is het wel eens raak. Zo staat ballerina Igone de Jongh voor een dilemma terwijl ze zich voorbereidt op een moeilijk ballet. Hoe verdeelt ze haar tijd tussen repetities en de opvoeding van haar zoontje? Ook dansers en koppel Isaac en Victoria zullen een keuze moeten maken. Isaac ziet in Amsterdam zijn toekomst, maar Victoria krijgt het aanbod om in Rusland te dansen.

Informatie

Van 22 maart tot en met 10 mei 2014 is Bloed, zweet en blaren elke zaterdag op Nederland 2 te zien, om 21:20 uur. Meer informatie vind je op de website van de AVRO